* Hanzelijn


Vanaf zondag 9 december rijden de treinen van de NS volgens een nieuwe dienstregeling vanwege de opening van de Hanzelijn.


De nieuwe Hanzelijn in gebruik
Deze nieuwe verbinding tussen Zwolle en Lelystad Centrum verbetert de reismogelijkheden tussen Noord-Nederland en de Randstad. Zo reist u met de Hanzelijn bijvoorbeeld 23 minuten sneller van Groningen naar Leiden. Zwolle is nog nooit zo snel bereikbaar geweest! Kijk hieronder voor de verbindingen:


Tussen Noord-Nederland en Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal
De Intercity uit Groningen/Leeuwarden rijdt 2x per uur naar Zwolle en gaat dan – het ene half uur naar Den Haag Centraal (via Schiphol en Leiden Centraal) over de Hanzelijn – het andere half uur naar Rotterdam Centraal (via Amersfoort en Utrecht Centraal) over de Veluwelijn. U kunt in Zwolle gemakkelijk overstappen, want beide treinen staan tegelijkertijd een aantal minuten op hetzelfde perron.
Tussen Noord-Nederland en Amsterdam
De Intercity’s tussen Groningen/Leeuwarden en Den Haag Centraal stoppen o.a. in Lelystad Centrum, Almere Centrum, Duivendrecht en Amsterdam Zuid. Reizigers van en naar Amsterdam Centraal hebben in Lelystad Centraal een snelle aansluiting op hetzelfde perron.
Tussen Zwolle en Lelystad Centrum
Op dit traject rijden 2 Intercity’s en 2 Sprinters per uur en worden twee nieuwe stations in gebruik genomen, Kampen Zuid en Dronten. De Sprinters stoppen op deze nieuwe stations.
Tussen Groningen en Zwolle
De Intercity’s rijden 2x per uur op het traject Groningen-Den Haag Centraal/Rotterdam Centraal en stoppen tot Zwolle alleen nog in Assen. De Sprinters rijden 2 x per uur op het traject Groningen-Zwolle. Deze Sprinters stoppen op alle tussengelegen stations. Ook op het nieuwe station Groningen Europapark dat vanaf 9 december in gebruik wordt genomen.
Tussen Zwolle en Emmen
De treinen op het traject Zwolle-Emmen worden gereden door Arriva. Bij overstappen van NS naar Arriva betekent dat uitchecken bij NS en weer inchecken bij Arriva. Omgekeerd geldt hetzelfde.

Check de Reisplanner


De nieuwe dienstregeling is nu al te zien in de Reisplanner op http://www.ns.nl/ Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

De klantenservice van de NS staat voor u klaar op werkdagen van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0900-2021163 (€0,10 p/m).