Blog 10


Warmlopen!


De politieke partijen lopen warm voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart as. Je merkt het aan de berichtgeving in de krant. Citycentrum heeft onlangs in samenwerking met de DOZ-partners (DOZ staat voor Detailhandel Overleg Zwolle) een bijdrage geleverd aan het debat dat komen gaat.Statement

In een aan de burgemeester Henk-Jan Meijer aangeboden petitie heeft het DOZ zich beperkt tot drie punten. Dat hadden er veel meer kunnen zijn maar in de beperking ligt de kracht. Onze belangrijkste wensen, aan de Zwolse politiek gericht, zijn:

-investeer meer in een schone, hele en veilige stad i.c. binnenstad;

-geef ondernemers ruimte voor 12 vaste en vijf zogenaamde ‘vrije’ koopzondagen;

-pak de regierol in het tegengaan en terugdringen van de leegstand.


Op www.citycentrum-zwolle.nl vindt u het volledige statement.

En dan heb je dat gedaan, aandacht gekregen in de pers en dan wordt het stil. Zo lijkt het! Na het uitbrengen van genoemd statement heeft het Citycentrum inmiddels bezoek gehad van twee politieke partijen. Met de een is gesproken over het parkeren in de binnenstad, de parkeertarieven en het gemak van betalen van het parkeren met je mobiel. Met de andere partij is uitgebreid gesproken over de aanstaande verhuizing van de bibliotheek en over de koopzondagen. Kortom, onderwerpen die er toe doen. Laat hoe dan ook straks je stem horen, ook jouw stem doet er toe.!


Hedon

Het vernieuwde Hedon is open. Na een periode van hard werken en warmlopen is Hedon weer geopend voor het publiek. Met een aantrekkelijk programma in het vooruitzicht: wat te denken van namen als Guus Meeuwis, Venice, Marco Borsato en Paul Carrack! Maar ook in de vernieuwde kleine zaal mooie namen en volop talent. Afgelopen donderdag was ik bij het openingsfeest. Heel indrukwekkend: de grotere, maar toch intieme zaal, het geluid, de line-up van Zwols getinte artiesten. Een aanwinst voor Zwolle, Citycentrum feliciteert alle betrokkenen met deze poptempel die Zwolle verder op de kaart zet!


Activiteiten

Citycentrum heeft inmiddels het gratis WiFi uitgerold, binnenkort treden we hiermee uitgebreid naar buiten. Citycentrum loopt zich warm van de Algemene Ledenvergadering in april as en voor de Blauwvingerdagen in juli, waar de inschrijving voor is gestart. En geloof het of niet: ook de Sinterklaasintocht en de sfeerverlichting 2014 is al weer in voorbereiding. Werk aan de winkel!Zwolle,

10 februari 2014

Peter Pels

Voorzitter Citycentrum Zwolle