Blog 1

BLOG van voorzitter Peter Pels


Om zijn ervaringen te delen is voorzitter Peter Pels voornemens om een blog bij te houden over dat wat hij in de binnenstad meemaakt.

Lees hier zijn eerste blog:


Het is ‘the day after’. De dag na Bevrijdingsdag. Vanochtend op weg naar het kantoor van Citycentrum was de ROVA druk in de weer de stad weer spic en span te maken. Wat een gezellige drukte in de Zwolse binnenstad gisteren. Heerlijk weer was het om het festivalterrein te bezoeken en natuurlijk de Zwolse binnenstad. Bij de Belgische Keizer van het optreden van Barcode genoten. Joyce op haar best in het nummer Lost van Anouk! Het zijn enerverende weken geweest, mijn eerste twee weken als voorzitter van Citycentrum Zwolle. Dat begon met de algemene ledenvergadering op 23 april j.l., daar werd ik benoemd. Dank voor het vertrouwen!Natuurlijk, en terecht, stond die vergadering vooral in het teken van het afscheid van Louis van Daalen. Louis die op zijn eigen en kenmerkende wijze het Citycentrum veel heeft gebracht. Een paar dagen later ontving hij mede daarvoor een Koninklijke onderscheiding! Het was bijzonder om daarbij te zijn.

Mijn eerste weken staan vooral in het teken van kennismaken en inwerken. Met de vaste medewerkers van Citycentrum, Helen en Tilly. Met diverse ondernemers en ambtenaren heb ik kennisgemaakt. Bijgepraat met Gooitske Zijlstra over het project Sassenstraat en wat lijnen uitgezet, goed hoe ondernemers zich verbinden rondom een gezamenlijke aanpak. Ook aan het eind van de Diezerstraat is een gezamenlijk initiatief gestart door de ondernemers daar. Zeer binnenkort maak ik kennis met deze ondernemers en hun initiatief. Het Citycentrum juicht deze gebiedsinitiatieven van harte toe en ondersteunt deze waar mogelijk. In het kader van het project Beter Benutten had ik overleg over bereikbaarheid en gastvrijheid. Twee thema’s die de ondernemers bezig houden, zo merk ik. Een eerste interview met De Stentor achter de rug, samen met medebestuurslid Ype Bosma. Daarin heb ik gepleit voor een gedifferentieerde binnenstad waar gewinkeld, gewoond, gewerkt, uitgegaan en gerecreëerd wordt.

Inmiddels is het betere weer gekomen. De terrassen zitten gezellig vol. De zon is de voorbode van een ongetwijfeld mooie periode waarin Zwollenaren en mensen van buiten Zwolle met plezier onze mooie binnenstad bezoeken om te winkelen, om uit te gaan en om te ontdekken wat de Zwolse ondernemers te bieden hebben!